Haj på daj du fina varelse !!
Nu är det verkligen jul, jättemysigt. Igår var vi hos mamsen och hälsade på, hamnade i matkoma som vanligt, trevligt. Idag håller jag på och kokar glögg till imorgon, vill du ha receptet så håll ut till slutet av inlägget. Sen ska jag baka vörtbröd imorgon bitti. Annars är allt färdigt, det mesta går ju att köpa färdigt, eller så ber man älskling snällt, så gör han det ! Ska snart fixa lite mysfrukost till familjen som fortfarande snusar gott i sina sängar (föutom lille plutt då). Ha en fin lillejulafton och ta det lugnt ute i snöstormen. Och försök kom ihåg att även om inte allt blir helt perfekt, så är det bra nog. Barnen kanske tjafsar med varandra, och nån spiller över den fina hemvirkade julduken, men vadå. Ta det lugnt, lagom perfekt är bra nog ! Julpussar från mig !
Glögg
1 msk hel kardemumma, 1/2 msk hela nejlikor, 1 kanelstång, 1 bit ingefära, 3 1/2 dl vatten, 5 dl outspädd svartvinbärssaft. Stöt kardemumma och nejlikor i en mortel. Koka vatten och alla kryddor under lock i 10 min. Häll i saften och koka upp. Låt stå och dra i 2 timmar. Sila bort kryddorna. Servera med russin och mandel. (recept från Rosendals trädgård)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar