söndag 31 juli 2011

Bästaste P och G

den lilla röda åkte på igår, för vi skulle ut i Malmö,

med raringarna Peggy och Göran
Vi hade så jättetrevligt,
                        och det var så väldigt god mat, stort skaldjursfat med ostron, räkor,krabba,havskräftor och hummer. Och creme brulée till dessert. Kan verkligen rekommendera restaurangen "Johan P".
Avslutade kvällen på Swing in, där vi dansade tills det värkte i fötterna.
Tack bästaste P och G för en 10-poängskväll !

fredag 29 juli 2011

Cupcakes de luxe

Blev en intensiv tur på stan idag. Inga problem alls att gå i affärer med fyra barn. Men just nu är minste lillebror lite trotsig, och tror att han bestämmer allt. Så när alla ärenden var avklarade, smakade det extra gott med fika hos svärmor och svärfar. Så fort vi klev in i deras fina uterum, så doftade det kaffe och nybakat, underbart. Skönt med semester, så man hinner våldgästa alla trevliga släktingar !

torsdag 28 juli 2011

Finaste adressen

Kan man ha finare adress än Fåglasång ? Tror inte det. På den adressen hittar man min fina bror och hans fina familj. Blev en heldag där igår, jättemysigt som alltid. Blev så sugen på växthus, nu när jag fick se deras nya. Jag är så lättpåverkad när det gäller växthus, blommor, pyssel och sånt trevligt. Som tur är, så är jag inte alls lika lättpåverkad när det gäller sprit, tobak och annat sånt onödigt och otrevligt trams !

tisdag 26 juli 2011

Eko-godis

Torkade aprikoser doppade i choklad är jättegott. Gjorde en hel hög så att jag kan lägga i fina påsar, och ha som värdinnepresent. Men några slinker nog ner till kaffet ikväll. Gillar den stunden på kvällen, när det bara är jag och älskling som slåss om platserna i soffan !

Det gula guldet

Det finns inget mer lugnande än att gå i skogen. Hittar man sen svamp oxå så är det jätteroligt. Känns alltid kul att vara just i den skogen som man lekte i när man var liten. Och mina egna barn verkar kunna gå i skogen hur länge som helst utan att tröttna. Eller så var det för att de visste att mormor skulle bjuda på god fika efteråt !

söndag 24 juli 2011

Miljövänligt

Vi har haft en egen loppis hemma hos oss. Tillsammans med mina galna och härliga släktingar. Det var jätteroligt. Alla vi känner var bjudna, och det blev riktigt lyckat. Många fina, billiga fynd som fick ett nytt hem den dagen. Miljövänligt så det stänker om det. Sånt gör mig så glad !

lördag 23 juli 2011

Yoghurt med dulce de leche

På semestern brukar det vara mer tid att umgås och äta gott. Och när man har tid är det jättekul att stå i köket länge och fixa en massa gott. Gjorde en jättegod dessert i tisdags när vi hade finbesök från Ella ! Roliga vänner som vi känt läääänge. Och som är som gjorda för att vara försökskaniner när det gäller nya recept. Desserten heter "yoghurt med dulce de leche" . Till 4 pers behöver man : 1 burk kondenserad mjölk, 2 dl turkisk yoghurt och lite malen kanel. Gör så här : Koka konserven med mjölken oöppnad i vatten, i en kastrull i 4 timmar. Spola burken kall. Öppna burken och varava innehållet med yoghurten i 4 glas. Pudra lite kanel över ! Klart !    Ps  ikväll är det dags att hoppa i finklänningen igen, men då är det nån annan som har stått i köket !

fredag 22 juli 2011

Virkväder

Jag som älskar när det är jättevarmt och soligt på sommaren, måste erkänna att jag gillar regniga dagar oxå. Så man kan göra nåt annat än sola och bada. Spela spel, virka, baka, titta på film, sortera i garderober osv. Det är det bästa med den svenska sommaren, för den brukar bjuda på lagom doser av alla väder. Så idag ska det stickas "äppelmössor" ! Kommer bildbevis en annan dag. Syjuntakramar på er !

torsdag 21 juli 2011

Receptfri medicin mot pms !

Bästa medicinen mot pms är en bukett med fina blommor ! (smart man jag har) Pms verkar bli värre med åren, usch och fy. Vilka stora blomsterarrangemang min man måste släpa hem då. Kistdekorationer man ser på begravningar typ. Med långa sidenband, som det står " Vi ses på andra sidan Pms". Och hur ska jag få plats med det på mitt lilla köksbord ??

onsdag 20 juli 2011

Spartips

Här står surdegen i finskåpet och puttrar. Man matar den med mjöl och vatten. Efter tre dagar är den klar att bakas med. Kan verkligen rekommenderas, brödet blir luftigare och mer hållbart. Även lite nyttigare sägs det. Man sparar ju ganska mycket pengar oxå på att baka sitt eget bröd. Plus att då vet man att det är utan E-ämnen och annat tjafs ! Mjöliga kramar på er !

tisdag 19 juli 2011

Härlig stil

Var hos pappsen igår på em-kaffe, kl 15. Både han och jag tycker att kaffet smakar bäst då.Vi satt i uterummet där det var 28 grader varmt, underbart. Inga långkalsonger med andra ord. Gillar pappsens färgglada duk på bordet, även om jag inte är nåt fan av plast längre. Försöker rensa ut så mycket plast som möjligt hemma. det går ganska bra faktiskt.Men varför görs så många leksaker i plast fortfarande? Nu när forskare kommit fram till att det är farligt. Man undrar ju ... för att det är billigt förmodligen.
Tillbaks till pappsen härliga inredningsstil, han läser inga inredningstidningar precis. Och det är så kul med nån som fullständigt skiter i allt vad trender heter, och bara kör sitt eget race. Med oranga gardiner, uggletavlor, bladdriga tapeter och trasmattor överallt. Love him !

söndag 17 juli 2011

No stress !!

Läste en jättebra och tänkvärd bok för ett tag sedan. "Vill ha mer, om barn ,tid och konsumtion" av Katarina Bjärvall. Här ska jag bjuda er på ett litet utdrag : " Stress är något fullkomligt främmande för barn. Små barn stressar aldrig om de inte hetsas till det. Så av respekten för barn, följer att vi inte ska stressa"
 Och helt ärligt, hur ofta stressar man inte liksom. Fast man kanske inte alltid tänker på det. Men det är nåt jag verkligen vill bli bättre på både för barnens och min egen skull. "Det är inte bra att stressa" brukar min kloka pappa säga ofta !

lördag 16 juli 2011

Vänner är som gödsel

Vissa dagar är man på topp, som en fin ros som nyss slagit ut. Man känner sig vacker och luktar gott. Andra dagar är man trött, sliten och lite stressad. Som en trist tistel ungefär.Har man tur då så kommer det vänner, fina som rosor eller violer. Och berättar nåt kul, tar en fika och ger en go kram. Det är som att få blåkorn rakt ner i systemet. Eller som gödsel på ens kala åker en dag på våren. Så vips är man en ros igen, eller lilja eller vad man vill. Det kan man kalla flower-power !

fredag 15 juli 2011

Fullträff

En dag när jag stod i duschen och beundrade mitt gäddhäng osv, så slog det mig hur fantastiskt skönt det är att vara stolt över sin kropp.Och inte ha drivor med komplex som när man var tjugo. Shit vilken fullträff när Gud skapade kvinnan. Min helt perfekta kropp har fött fyra ljuvliga barn och samma kropp kan få min man väldigt ...glad, hihi. Var stolt över din kropp kvinna, hur den än ser ut. Och det samma gäller er pojkar och män, var raka i ryggen som furor. Och låt ingen annan få dej att tro nåt annat än att du är alldeles alldeles PERFEKT !

torsdag 14 juli 2011

Min fina mamsen !

Mammas bullar är godast, så är det bara. Var där igår och bara slappade och babblade en hel dag, jättetrevligt som alltid. Vinst var gång liksom. Mammor är ett fantastiskt släkte, speciellt min. Har du oxå en underbar mamma så ge henne en extra kram idag !

tisdag 12 juli 2011

muuuu

Det blev en rolig utflykt till Skånes djurpark idag. På hemvägen körde vi inom min trevliga syster och hennes familj, och där fick vi se kor alldeles gratis. Kunde sparat 200 spänn och kört direkt hem till dem istället, haha ! Dessutom fick vi kaffe och nybakad rulltårta, mums. Ps korna verkade tycka att det var ganska kul att se oss oxå. Undrar vad kor tänker...det är sånt oviktigt som man hinner fundera på när man har semester ! Muuu på er !

måndag 11 juli 2011

Glass i stora lass

Så söt man kan vara när man skrynklar ihop hela ansiktet som är fullt med glass.Och nu när min semester äntligen har börjat så lär det bli mycket glass och kladd...underbart !! Ska bli så skönt med 5 veckors semester. Det ska firas ikväll med fika hemma hos fina vänner, love it ! KRAM

fredag 8 juli 2011

NU FLYTTAR JAG !

Nu är äntligen skåpet färdigt, och jag blev jättenöjd. Jag tror nästan att jag ska flytta in i det. Billig hyra och lättstädat. Aning trångt kanske, men finns det hjärterum finns det stjärterum ! Puss på er !

torsdag 7 juli 2011

Jag vet var skåpet ska stå !!

Så här såg skåpet ut när det kom hem från loppisen.Sen har det slipats och laserats.Och nu har det flyttat in i köket, och jag håller på att fylla det med fina burkar och annat mysigt. Kommer bild sen !Tänk så lycklig man kan bli av ett loppisfynd för 50 spänn. Tänker lite på den som hade skåpet innan, och vad hon hade i det. Hoppas hon var lika lycklig som jag. Gillar gamla saker på det viset, att man kan tänka och undra vilka kalas dessa koppar varit på t ex. Om gamla grejor kunde prata.. oj vad spännande.

onsdag 6 juli 2011


Trevliga danskar !!

Nu när tågen äntligen stannar nästan precis utanför dörren, så passar det alldeles utmärkt att åka på utflykt.Idag blev det en tur till Helsingör med hela familjen.Ätit gott och bara haft det jättemysigt.
Inte så tosigt att komma utomlands några timmar !!

torsdagen den 30:e juni 2011


Underbara värme

Hunnit med så mycket idag ! Fikat och shoppat på stan, följt med sonen till tandläkaren, vikt tvätt, sovit middag och det allra viktigaste slappat på verandan. Känns som att jag kommer att vara jättepigg på jobbet i natt. Bara 6 nätter kvar till semestern ! Varma sommarkramar på er alla


Boktipset

Älskar att läsa allt möjligt. Böcker, tidningar, kokböcker, tv-bladet, instruktionshäften...vad som helst bara det finns nåt att läsa! Men fick jag bara välja en bok blir det såklart bibeln. Den guidar mig genom livet.
Min favvis-vers är " Endast hos Gud söker min själ sin ro " ( Ps. 62 : 2 )

tisdagen den 28:e juni 2011


Sakta sakta...

Visst känns det ibland som att man springer runt i en sån där leksak för hamstrar, där man bara springer runt, runt ? Jag måste verkligen bli bättre på att bara vara, att vara här och nu bara. Tror att det blir min läxa på semestern. Kanske kan sitta med mannen och bara se hur tomaterna växer...eller lyssna på tystnaden, ljumma sommarkvällar. Långsam kram på er !

måndagen den 27:e juni 2011


Magiska piller

Barn är verkligen en Gudagåva ! Tänk vad rik jag är som har fyra fina ungar.Det är värt mer än alla pengar i hela världen.Kommer ihåg att jag längtade efter barn redan när jag var liten. Min högsta dröm var att bilda familj.När någon frågade mig vad jag ville bli när jag blev stor, så svarade jag hemmafru ! I min värld är det det roligaste jobbet som finns, snacka om att göra karriär. Att ha ansvar för någon annans liv och barndom. Visst är det ett tufft jobb ibland, men vilket jobb är inte det ? Och på vilket annat jobb får man så mycket kramar och blöta pussar ? Önskar så att det fanns en bra lösning för alla mammor ( och pappor ) som faktiskt vill vara hemma med sina barn. Ett litet piller som man tog på morgonen, ochså vips var där massa pengar på kontot och pensionen var fixad ! Kanske finns på hälsokost ? Eller jag kanske ska slå Joe Labero en pling ! Har du nåt annat förslag tar jag tacksamt emot det. Kramar från en karriärskvinna !!

söndagen den 26:e juni 2011


Strösseldrömmar

Här sitter jag och målar mitt fina loppisfynd. Ett skåp som jag fick i morsdagspresent. Radion är inrattad på sommarpratarna, och jag låter tankarna flöda fritt. Om hur fint det kommer att bli med alla  plåtburkar,kok-
böcker, godis och glasburkar med strössel i ! Ett skåp som bara innehåller mina favvis-köks-saker, och inte en enda sladd, räkning eller annat mög. Känner mig lite som en blandning mellan Ernst och Leila idag, haha undrar hur den personen ser ut egentligen. Målarkramar till er alla !

lördagen den 25:e juni 2011


Hit med lite färg

Står i köket och kollar recept, när jag kommer på att nu måste vi ha in lite färg i köket ! Min vita period , som varade i en kvart ungefär är nu över. Nu ska det bli färgglatt igen så det står härliga till. Blev så sugen när jag såg Leila bakar i Frankrike, underbart fint. Sen är hon ju alltid så snyggt klädd oxå.Vill oxå ha en massa coola klänningar att gå runt i , både till vardags och fest. Fast ibland är det gött och såsa omkring i pyjamasbyxor, eller hur ?

torsdagen den 23:e juni 2011


Glada barn

Stekte pannkakor och gjorde hallonsylt till frukost idag, och barnen älskar det. Även tonåringen i familjen masade sig upp tidigare än hon brukar. Mysigt med glada, mätta barn. Och framför allt glad och mätt mamma ! Är man själv glad så brukar det ju smitta av sig. Livet är bra härligt...kram/ L

onsdagen den 22:e juni 2011


Mannen i mitt liv

Tänk att två människor som inte känner varandra kan träffas och sen välja att leva med varandra hela livet !
Det tycker jag är fantastiskt, störst av allt är kärleken. Är så glad att det var just HAN som blev min man, och vi ska hålla ihop hela livet, har man lovat så har man ! Tycker att äktenskapet är något heligt, som är värt att kämpa för, att vara stolt över ! Idag hör man tyvärr alltför många som inte tar det på allvar. Inte tar varandra på allvar, och inte respekterar varandra. Vissa pratar mest skit om sina respektive och nästan tävlar i vem som har den besvärligaste gubben.Fruktansvärt ! Såklart kan det gå upp och ner, men hjälp då varandra istället när det behövs.
                                Kram/ L ( lyckligt gift !!)

måndagen den 20:e juni 2011


Sommarkalas

I kväll var vi bjudna på sommarkalas ute på landet.Vi fick jättegod tårta.Och vi fick gosa med kattungar.
Kan det bli bättre ? Man blir så lycklig i magen av så fina sommarkalas. Jag vill oxå bli en lantis, i alla fall på sommaren. Och gå runt i prickiga gummistövlar i mitt eget trädgårdsland. Med barnen springandes runtomkring...glada och lyckliga.Som på film ni vet. Fast min alldeles egen fina film med lyckligt slut.
   Kram /L

fredagen den 17:e juni 2011


Lugn och ro

Utsikten från verandan är inte så tosig med tanke på att vi bor mitt i byn.Så skönt att ta en kopp kaffe där tillsammans med mannen, när alla fyra mirakel har gått och lagt sig. / L


tussar !

                  Så här fint hade Gud slängt ut bommullstussar häromdagen !!


HEMMAFRU

Älskar att gå runt och leka hemmafru ! Att vara hemma och pyssla med allt möjligt och umgås med barnen, det är det bästa som finns.Som tur är så finns det ganska många hemmafru-dagar när man jobbar natt.

onsdagen den 15:e juni 2011


Är du inte gift eller ?

Vi har börjat på en ny städrutin i vår familj ( oj vad det lät präktigt,sorry)! Fick tipset från en lärare (kvinnlig).
Så här går det till : hela familjen städar hela huset tillsammans en gång i veckan. Och sen firar vi det med extra god fika när vi är klara...underbart. Barnen verkar tycka det är kul, speciellt fikan då. Mannen verkar oxå tycka det är helt okej, hihi. Men en av våra goda vänner (en man !) utbrast när min man berättade om det  "är du inte gift eller?" Hahahahaha !! Jag ska sprida detta toppentips till alla härliga "kvinns" som jag känner.
I love jämställdhet i hemmet...och utanför såklart. Bjuder på en bild på dagens "städ-fika" ! Kram / L